Tasokkaan ruokaravintolan tarjoilija kertoi mielenkiintoisen tarinan allergisista asiakkaista. Kun juhliin tehdään ruokatilausta ja kysytään allergioita on niitä monenlaisia. Ravintola tekee parhaansa ja ison työn tehdessään allergisille ruuat. Kun ilta etenee ja juomat astuvat kehiin allergiat unohtuvat. Maidotonta ruokaa pyytänyt asiakas ahmii suurin haluin kermatäytekakkua.
Olen seurannut muutamia henkilöitä ja heidän allergioitaan ja olen vakuuttunut siitä, että heidän allergiansa ja sallitut ruoka-aineet kulkevat käsikädessa psyykkisen hyvinvoinnin kanssa.
He ovat terveitä työssäkäyviä henkilöitä, mutta kun ihminen on kokonaisuus niin allergiat korostuvat esim. stressaavissa elämäntilanteissa. Kun taas tilanne laukeaa ja elämä antaa hyvää aikaa niin voidaan syödä mitä vain.
Tiukassa elämänvaiheessa, kun tällainen henkilö sitten menee jonkun konsultin luo, joka esim. eräässä verkostomarkkinointiyrityksessä mittaa sähköisiä käyriä sormenpäistä ja toteaa kielletyt tai ei hyvät ruoka-aineet on soppa valmis.
Soppa valmis siinä mielessä, että pahimmassa tapauksessa huonossa olossaan rypevä tuttava juo ainoastaan teetä, kun lähes kaikki muu on epäsopivaa.
Perheeni on onnellisessa asemassa siinä mielessä että allergioita ei ole. Mutta olen myös vakuuttunut siitä, että jos lähtisin kaikkiin ruoka-aine villityksiin ja ohjeistuksiin mukaan ja tuputtaisin sitä perheelleni olisimme pulassa kohta kaikki, kun tarkkailisimme kehoamme ja oloamme koko ajan.
Toisaalta luomu on siitä hyvää, että jauhoissa on yhtä paljon hiiren ja muitten jyrsijöiden jätteitä kuten ennenvanhaan laareissa, että se jo luo luontaista vastustuskykyä meille kaikille, maksaa vaan usein liikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti